
Prieskoniai ir žolelės yra ingredientai, kurių neturėtų trūkti jokioje virtuvėje. Laikomi originaliose pakuotėse, jie gali išsibarstyti ir trukdyti funkcionaliai organizuoti erdvę. Jei vertini tvarką ir ergonomiją, pasinaudok mūsų patarimais ir investuok į patikimas sistemas, sukurtas sausiems maisto produktams.
Prieskonių laikymas — ką atsiminti?
Tinkamas prieskonių laikymas yra svarbus dėl kelių priežasčių. Pirma, žolelės, kurios yra sandariame inde, nepraranda savo sveikatos savybių, skonio ir aromato. Tinkama apsauga taip pat užkirs kelią mikroorganizmų vystymuisi ir kvapų įsiskverbimui iš aplinkos. Jei turi mažai vietos ir negali sau leisti įsigyti organizatorių ar indų, investuok į funkcionalias spaustukus, kurie leis lengvai uždaryti suplyšusios pakuotės dalį. Nepaisant to, kad apsauginiai spaustukai nėra ypač patrauklūs, jie yra pakankamai maži, kad tiktų virtuvės kampe ar darbo įstaigoje.
Indai prieskonių laikymui
Vienareikšmiškai pats saugiausias būdas laikyti prieskonius yra juos dėti į stiklines arba keramines talpas. Toks sprendimas yra ne tik funkcionalus, bet ir labai estetiškas. Jei sieki saugumo, apsvarstyk plastinių indų su užsukamu dangteliu įsigijimą, kuriuos gali padėti ant stalviršio, stalčiuose ar virtuvės spintelėse. Dizaino mėgėjai tikrai įvertins stiklines indeles su etiketėmis, kurios nurodo turinį. Tiek stiklo, tiek plastiko indai gali būti aprūpinti patogiais užsukamais dangteliais, dėl kurių ingredientai išlaiko šviežumą. Tai ypač svarbu čiobreliams, cinamonui ar kmynams, kurie garsėja turtingu ir išraiškingu aromatu. Vertėtų pažymėti, kad stikliniai prieskonių indai yra lengvai prižiūrimi ir daugelį metų išlaiko savo pradinę formą.
Kur ir kuo laikyti prieskonius?
Mėgstami prieskoniai, kuriuos naudoji kasdien ruošiant maistą, gali būti laikomi ant virtuvės stalviršio. Keraminiai indai, pritaikyti prie interjero spalvų ir stiliaus, yra labai žavi virtuvės dekoracija ir suteikia interjerui dekoratyviškesnį pobūdį. Jei nuspręsi rinktis keraminius indus, atsimink, kad reikia juos laikyti atokiau nuo viryklės ir kriauklės. Tinkamas prieskonių laikymas yra pagrindas, todėl juos reikia laikyti atokiau nuo drėgmės ir šilumos šaltinių. Mažiems indams, kuriuos įsigytai dideliais kiekiais, galima apsispręsti įrengti lentyną. Geriausia vieta yra tarp viršutinės montavimo ir stalviršio.
Prieskonių laikymas - sandarus uždarymas nėra viskas!
Dėmesio! Prieskonių pirkimas į atsargas yra dažna praktika asmenims, kurie pasirinko didesnius indus. Tačiau nepamiršk, kad žolelės, kaip ir visi maisto produktai, turi nustatytą galiojimo terminą. Net jei žinai, kaip tinkamai laikyti prieskonius, turi tikėtis, kad dažnai atsukant indus turinys praras savo kvapą.