Kaip išsirinkti sulčiaspaudę? - Mexen Lithuania
Kaip išsirinkti sulčiaspaudę?

Ar tau pabodo parduotuvinių sulčių, kuriose yra daug cheminių priedų? Norėtum mėgautis sveikų ir skanių gėrimų skoniu kasdien? Tokiu atveju reikėtų apsvarstyti sulčiaspaudės įsigijimą. Tačiau prieš pasirinkdamas sulčiaspaudę, susipažink su svarbiausiais kriterijais, lemiančiais jos funkcionalumą. Patikrink, kurie gamintojo aprašymo elementai yra svarbiausi klientui ir kaip veikia sulčiaspaudė.

Vaisių ir daržovių spaustuvai - geriausios sulčiaspaudės

Galia, efektyvumas, atliekų talpos dydis ir variklis - tai pagrindiniai parametrai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį renkantis sulčiaspaudę. Jei manai, kad įrenginį naudosite retkarčiais, pasirink biudžetinį modelį su kompaktiškais matmenimis. Didesnio efektyvumo įranga su dideliu atliekų baku bus naudinga šeimoms su mažais vaikais ir žmonėms, besilaikantiems vegetariškos ar veganiškos dietos, kurių racionai yra gausūs vaisių ir daržovių kokteiliais. Sulčiaspaudė yra itin funkcionalus įrenginys ir greičiausias būdas išspausti sultis iš vaisių, išlaikant visus maistinius komponentus išspaudimo procese.

Sietas sulčiaspaudei - pagrindinis įrangos elementas

Sietas sulčiaspaudėje sukasi nuo 6000 iki 12000 apsisukimų per minutę, smulkina vaisius ir daržoves iki vientisos masės. Šviežiai išspaustos sultys išteka per angą, o minkštimas patenka į atliekų baką. Tokia konstrukcija reiškia, kad nėra būtinybės rankiniu būdu ištuštinti sietą naudojant sulčiaspaudę ar padėti išorinį indą.

Kodėl kai kurios sulčiaspaudės yra brangesnės nei kitos? Pagrindinį vaidmenį atlieka medžiagos, iš kurių pagaminti atitinkami komponentai. Aukštos kokybės sietai, įrengti su centrinių peiliukų, pagamintų iš metalo, suteikia daugiau sulčių ir lėčiau užsikemša. Aukščiausios kokybės sulčiaspaudės turi mikro sietų sieneles, kurios užtikrina geresnį pralaidumą nei perforuotas metalo. Jei taikote į aukštesnę lentyną, atkreipkite dėmesį į sietus, kurių centriniai peiliukai pagaminti iš nerūdijančio plieno. Dėmesio! Siūlome vengti žemos kokybės sietų, panaudotų biudžetiniuose modeliuose, pagamintuose iš prastos kokybės plastiko. Pigūs sulčių spaudimo įrenginiai nėra tik sunkiai naudojami, bet ir prisideda prie didelės vaisių ir daržovių dalies švaistymo.

sulčiaspaudė

Techniniai parametrai - kaip veikia sulčiaspaudė?

Ar galvoji, kuri sulčiaspaudė būtų tinkama didelei šeimai? Jei planuojate reguliariai naudoti įrenginį ir siekiate išlaikyti aukštą efektyvumą, pasirinkite modelį su 500-600 W galia. Kuo didesnė variklio galia, tuo efektyvesnis yra sunkių šakniavaisių spaudimas. Minkštų vaisių ir daržovių atveju visiškai pakanka apie 200 W galią turinčio prietaiso. Žinoma, puikų gėrimą galime paruošti ir mažesnio galingumo įrenginiais, tačiau tai užtruks gerokai ilgiau. Kitaip tariant, sulčiaspaudės galia yra svarbus parametras.

Fizinės ir internetinės parduotuvės siūlo įvairius sulčiaspaudžių modelius, kurie leidžia laisvai naudoti be perkaitimo rizikos. Atminkite, kad dauguma šiuolaikinių prietaisų yra su dviem varikliais. Greitas greitis bus tinkamas sunkesniems vaisiams ir daržovėms, net ir be išankstinio pjaustymo, o lėta leis efektyviai išspausti minkštas daržoves. Ir verta turėti omenyje, kad pigi sulčiaspaudė gali nepateisinti visų lūkesčių, o didelė sulčiaspaudės galia tikrai praverčia!

Bakelis ir anga - sulčiaspaudės įranga

Jei nenorite per dažnai ištuštinti įrenginio, pasirinkite modelį su didesniu atliekų talpa. Didžiausių prietaisų talpa siekia net 3,5 litro! Perkant sulčiaspaudę verta patikrinti, ar talpa minkštimui yra išimama ar integruota.

Vienas svarbiausių parametrų, apibrėžiančių prietaiso funkcionalumą, yra angos dydis. Kuo ji didesnė, tuo greičiau gausite nuostabų gėrimą, pilną vertingų maistinių medžiagų. Jums taip pat nereikės pjaustyti produktų į mažesnius gabalėlius. Vaisius galite mesti į prietaisą be išankstinio paruošimo.

Lėtaeigė sulčiaspaudė ar sulčiaspaudė?

Pagrindinis skirtumas tarp sulčiaspaudės ir prietaiso sultims spausti (sulčiaspaudės) yra išgautų sulčių skaidrumas. Sulčiaspaudės išspaudžiamos sultys yra labiau skystos, o iš sulčiaspaudės - tirštos ir praturtintos vaisių dalelėmis. Verta paminėti, kad abiem atvejais gauname gėrimus, kuriuose gausu maistinių medžiagų, tačiau sulčiaspaudė leidžia gauti labiau vertingas sultis. Deja, pats spaudimo procesas trunka gerokai ilgiau, kas gali atgrasyti kai kuriuos vartotojus. Dėmesio! Sulčiaspaudės nesukelia jokių apribojimų. Tuo tarpu sulčiaspaudė gali nepavykti apdoroti žolelių, žalialapių daržovių ar smulkių vaisių, tačiau sulčiaspaudė iš jūsų išgaus viską, kas geriausia.

Komentarai (0)

Šiuo metu komentarų nėra.
Pakrovimas ...