
Perkant naują kriauklę virtuvei, reikėtų priimti keletą svarbių sprendimų – juk tai prietaisas, kurį perkate keleriems metams, todėl jis turėtų būti tiek funkcionalus, tiek elegantiškas. Be sprendimo dėl jos spalvos ar formos, taip pat ar tai turėtų būti vienos arba dviejų kamerų modelis, reikia nuspręsti, ar tai bus kriauklė su lašintuvu, ar be jo. Prieš galutinį sprendimą, verta susipažinti su prieinamais kriauklių modeliais ir informacija apie tai, kur koks kriauklės tipas tinka geriausiai.
Ar jums reikia kriauklės su lašintuvu?
Daugelis žmonių klausia savęs, ar verta pirkti kriauklę su lašintuvu, motyvuodami, kad turi indaplovę. Iš tikrųjų, jei nusprendėte neplausti indų rankomis, kriauklė ir lašintuvas gali pasirodyti kaip prietaisas, kuris tiesiog užima vietą ant spintelės ar stalviršio. Tai populiarus įsitikinimas ypač tarp žmonių, turinčių mažą virtuvę arba virtuvės kampą.
Tačiau lašintuvas praverčia ne tik plaunant indus; jis gali būti patogi vieta karštiems puodams pastatyti, daržovėms ar vaisiams, kuriuos norite nuplauti, dėti, taip pat naudingas produktams, kuriuos reikia atšildyti, laikyti. Be to, lašintuvai yra elementas, kuris tarsi atskiria kriauklę nuo stalviršio. Tai taip pat būdas apsaugoti stalviršį nuo aptaškymo plaudami, ypač vertinamas tų, kurių virtuvėje yra natūralaus medžio stalviršiai.
Tvirtos kriauklės su lašintuvu
Šiuolaikiniai kriauklės su lašintuvais arba be jų yra prieinamos labai plačioje spalvų, formų ir dydžių gamoje. Jos taip pat gali skirtis montavimo būdu – galima pasirinkti įleidžiamą arba uždengiamą modelį. Sprendimas dėl to, ar tai bus dviejų kamerų ar vienos kameros kriauklė su lašintuvu, yra vienas iš daugelio, kuriuos turėsite priimti pirkdami naują kriauklę. Tačiau verta žinoti, kad nesvarbu, ar pasirinksite plieną, granitą ar medžiagą, iš kurios bus pagaminta kriauklė, lašintuvas bus praktiškas sprendimas.
Medžiagos pasirinkimas neturi įtakos kriauklės ilgaamžiškumui, nes tiek iš emaliuoto plieno, konglomerato, tiek kitų medžiagų pagaminti prietaisai yra atsparūs mechaniniams pažeidimams ir aukštai temperatūrai. Šiuo atveju žema kaina nebūtinai reiškia prastą kokybę. Jei turite ribotą vietą ant stalviršio ir nenorite jį užimti lašintuvu, galite pasirinkti 1,5 kameros kriauklės modelį, papildoma siaura kamera su atskiru nuleidimu sėkmingai bus naudojama kaip tradicinė lašintuvė.
Lašintuvo privalumai
Indaplovė yra prietaisas, kurį turi vis daugiau virtuvių, todėl kai kurie nusprendžia pirkti vienos kameros kriauklę be lašintuvo, laikydami jį kaip nereikalingą detalę, netinkančią prie stalviršio. Tiesa, jis užima šiek tiek papildomos vietos, bet platus kriauklių modelių pasirinkimas leidžia rasti tą, kuris puikiai atitiks jūsų virtuvės reikmę. Jūsų greitai įvertinsite lašintuvo naudą.
Ką daryti su nešvariais indais, kol jie dar neįdėti į indaplovę? Kur padėti nešvarių daržovių ar iš parduotuvės atneštų vaisių? O jūsų mėgstamą puodelį, iš kurio geriate kavą ar arbatą kelis kartus per dieną? Nerūdijančiojo plieno lašintuvas gali būti atsakymas į visus minėtus klausimus. Jei neturite vietos klasikinei džiovyklai dažnai naudojamiems indams, lašintuvas bus patogiausia vieta juos dėti. Kitaip tariant, dviejų kamerų ar vienos kameros kriauklė su lašintuvu yra patikrinti sprendimai!
Modernios alternatyvos tradiciniams lašintuvams
Jei turite virtuvėje vienos kameros kriauklę, nes, pavyzdžiui, turite labai mažai vietos, bet ar jums trūksta vietos, kur padėti nuplautus indus ar stalo įrankius, patikrinkite originalų sprendimą – lašintuvas, kabinamas ant kriauklės sienelių. Tokiu būdu vanduo nuo nuplautų daiktų laisvai teka tiesiai į kriauklės kamerą, o ant stalviršio nepasirodys joks papildomas prietaisas. Didžiausias privalumas yra lašintuvo dydis ir tai, kad bet kuriuo metu galite jį nuimti. Jei turite dviejų kamerų kriauklę, antra kamera gali sėkmingai atlikti lašintuvo funkcijas – galite ją naudoti džiovinant puodus, kol juos paslėpsite į spintelę.
Antras pasiūlymas, taip pat vertas dėmesio, gali būti lašintuvas, paslėptas spintelėje po kriaukle. Tai praktiškas ir labai estetiškas sprendimas, leidžiantis patogiai džiovinti indus ir tuo pačiu metu nesutrikdantis virtuvės tvarkos. Stalviršis ir vienos kameros kriauklė lieka tušti net po didelės skalbimo šventės. Be to, nereikia išdžiovinti indų prieš juos dedant į vietą. Kitas variantas yra konteineris, kuris leidžia džiovinti stalo įrankius, nes ne visi gali būti plaunami indaplovėje, o kartais nėra laiko juos kruopščiai sausinti – tokiu atveju padės papildomas lašintuvas, dedamas ant stalviršio arba kriauklės krašto.